Volkswagen atakuje polski rynek. Zaoferuje tańsze auta.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2009
    • 10917
    • Fiat

shok, powiem tak..to wszystko kwestia gustu. Ale chyba jesteś w błędzie mówiąc, że wszystkim chodzi o dojebywanie sąsiadowi jak kupują wieksze auto. Ja przeważnie jeźdzę sam, ale mam superba (nie nowego - to inna kwestia), bo poprostu dużo wygodniej się tym jeździ niż polo na wszystkich wypasach razem wziętych. Chyba nie ma co porównywać aut z klasy małych do klasy średniej czy wyższej średniej, jeśli chodzi o poziom resorowania, twardości, stabilność przy wyższych prędkościach itp.
    Nie mam nic przeciwko takiemu polo, ale w życiu tyle kasy bym w to nie puścił.
    Więc zdania są podzielone, a tym bardziej z dużego do małego ciężko się przesiada.A Małymi też pomykam czasem, więc porównanie mam. I nie przesadzaj, że za 70 tyś kupisz tylko duże auto używane z czasów prlu, bo spokojnie dostaniesz superba II z 2008-9 roku. I ja wolałbym coś takiego niż nowe polo Nie wpadajmy w skrajności. To tylko i wyłącznie kwestia gustu, bo za 70 też dobre auto dostaniesz

Komentarz

• shok
      RS
      • 2009
      • 2070
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

sew1981, no tak ale to będzie już używane auto a nie każdy lubi wąchać czyjeś wypierdziane siedzenie. Mi to nie przeszkadza ale znam takich co nie kupią i koniec. Wolą mniejsze mniej prestiżowe ale nowe. Po drugie zależy kto czym lubi jeździć.
      Np. ja kupiłem żonie Clio III a dokładając niewiele miałbym np. Mondeo z 2008r. Nie kupiłem Mondeo bo żonie te auto jest za duże i wolała Clio. I gdybym myślał jak większość sąsiadów to żona męczyła by się np.Mondeo a ja cieszyłbym się ,że sąsiad zazdrości. Bo nie ma co ukrywać Clio przy Mondeo wygląda biednie.Ale ja kieruję się innymi piorytetami .
      A Superb jest fajny z przodu bo z tyłu po prostu wygląda obrzydliwie. Jedynie combi jest fajne

[ Dodano: Wto 27 Gru, 11 01:01 ]
      Mój kolega tak kupił Passata Combi. Bo Passat wygląda bogato i bardziej konkretnie. Tak konkretnie ,że jego żona jeździ autobusem bo nie potrafi nim nigdzie zaparkować.Niestety nie każdy czuje się dobrze w dużym aucie. Jednak u niego zwyciężył "szpan" nad rozumem i auto zamiast jeździć większość czasu stoi.

Komentarz

• Mihau
        RS
        • 2009
        • 7460
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ehhh... to takie Polskie, bo co sąsiad powie, bo co kolega powie, kupie większą i droższą fure, żeby sąsiadowi dojeb..... Ja to generalnie mam w dupie co o moim samochodzie sądzą sąsiedzi i znajomi (choć w tym drugim przypadku liczę się z ich opiniami). Każdy kupuje to co jest mu potrzebne, to na co go stać lub to w czym dobrze się czuje i już, a jak znajomym/sąsiadom/... to przeszkadza to sory ale chyba czas najwyższy ich zmienić.
        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• shok
          RS
          • 2009
          • 2070
          • Octavia I (1U2)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Dlatego śmieszki z kolegi ,że dał 70 tyś za Polo to takie buraczne zachowanie moim zdaniem

Komentarz

• marlej108
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 4976
            • Octavia III (5E3)
            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez shok
            Dlatego śmieszki z kolegi ,że dał 70 tyś za Polo to takie buraczne zachowanie moim zdaniem
            oh nie dramatyzuj! (bo buraki powypadaja Ci z kieszeni...)
            to nie zadne smieszki!
            to po prostu prawdziwa troska o stan psychiczny Kolegi...

ps. nawet z ciekawosci wlaczylem sobie konfigurator vw i .... Chryste Panie! tam sa ceny wziete TOTALNIE Z SUFITU :-)))) np. najtanszy golf 5d w wersji trendline z silnikiem 80konnym 1.4 MPI kosztuje.... 61.160 zl i moze byc tylko bialy (jesli ktos nie chce doplacac haraczu za lakier) do tego trzeba dodac ten pakiet za 990 zl bo inaczej nawet nie bedzie mial radia... to wychodzi 62.000 zl za Golfa z silnikiem 1.4 w najtanszej wersji.... z niewiele gorszym wyposazeniem z tym samym silnikiem O2 Tour wyszla mi (odejmuje cene lakieru czarnego) 43.000 zl.... czyli golfina drozsza o 19.000 zl!!!!!!
            Trzeba miec naprawde wiele milosci (lub fanatyzmu) do tego auta, zeby za tyle je kupic...
            a Polo 5d z silniczkiem 3-cylindrowym 1.2 60-konnym w wersji trendline (i kazdy kto tu wypisuje o super jakosci vw MUSI obejrzec wersje trendline - jakie to "wysokiej jakosci" sa tam plastiki... (podpowiem - niewiele lepsze niz w Dacii Duster a moze nawet takie same?!?) - w kazdym razie najtansza polowka kosztuje wg konfiguratora.... az 47.120 zl i moze byc za darmo biala lub niebieska (ciekawe czemu niebieski tu jest za darmo a w golfie nie???) i w srodku nie ma NIC wlasciwie wiecej niz o 15.000 zl tansza Fabia (Fabka w wersji Active z tym samym silnikiem i rabatem 6000 zl jaki moge miec przy zakupie)...
            A co do Passata to najtanszy z silnikiem 1.4 TSI i w wersji trendline kosztuje 87.000 zl.... a wiec o 17.000 zl drozej od Superba z tym samym silnikiem w wersji active... (bo za tyle mozna go w tej chwili kupic w Krakowie - zobaczcie sobie nasze ulubione Interauto na otomoto jak sie oglasza i za 70k wystawia Superby w tej wersji).

Nie wiem jakie VW daje upusty - ktos pisal ze 5% - no to drodzy koledzy fanatycznie broniacy zalet tego auta - odejmijcie sobie te 5% od ceny i zobaczycie ABSURDALNA ROZNICE w cenie miedzy VW a Skoda wlasciwie za TAKIE SAME AUTA....

PRZEPLACACIE i to gruuuuuuubo, i chyba tylko dlatego potem jestescie tacy namolni w wychwalaniu niebotycznej jakosci tych aut.... Tak sie tylko zastanawiam - po co w takim razie jestescie na tym forum???? TO FORUM SKODY, a nie VW.... - na forum Golfa czy Polo przeciez znajdziecie osoby, ktorych gust jest podobny do Waszego i nie bedziecie musieli czytac takich postow jak np. moj - ktory moze urazic Wasze ego....

ps. zauwazylem tez ciekawostke - wlasciwie na kazdym forum jak pojawi sie posiadacz auta vw (nawet golfiny III z 1992 r....) to niemal zupelnie bezkrytycznie wychwala zalety tego auta - tak jakby kupil 11 cud swiata.... a robiac to zawsze musi napisac ze inne auto jest GORSZE NIZ JEGO VW...

Moim zdaniem te volkswageny sa jeszcze za tanie - powinny kosztowac nawet 50% wiecej - wtedy bedziecie sie mogli jeszcze bardziej podniecac....

A moze przez to ze jezdzicie, jak mowicie - tak wspanialym, cudownym i fantastycznym autem... chcecie sie dowartosciowac..... "Ah mam Volkswagena! Ah! to motoryzacyjny szczyt finezji...."

Warto tylko pamietac, ze Volkswagen znaczy po polsku Ludowóz..... wiec nie ma czym sie podniecac.

:diabelski_usmiech
            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• marektbg
              Elegance
              • 2010
              • 861

Zamieszczone przez Big
              VW to raczej nie mój typ - nie przepadam za ta marką, ale co kto lubi.
              A co takiego oferuje Skoda, że ma przewagę nad VW :szeroki_usmiech
              Moim zdaniem i VW i Skodzinki to podobne nieco bezpłciowe marki, z tym pierwsza jest niemiecka a wszystko co niemieckie jest dobre, a Skoda, czeska , gorsza, tańsza, dalej jest postrzegana jak Dacia ze stajni Renault. Nigdy nie słyszałem żeby ktoś na ulicy na przykład się zachwycał Skodą, a struclami typu Golf 4 nastolatkowie zachwycają się często

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Zamieszczone przez marektbg
                A co takiego oferuje Skoda, że ma przewagę nad VW
                Moją sympatię, to chyba powinno wystarczyć
                Czarny Elegance

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

marlej108, Widzę że cię coś boli, jak bym miał kupowac nowe auto i jezdzić nim sam po miescie to pewnie równiez kupiłbym mniejsze auto z mocnym silnikiem i dał za niego nawet 100kzł.
                  Co z tego że za ta kase można kupić superba czy inne duze auto?
                  Za raz ktoś napisze że przepłaciłem etc... ale idąc tym tokiem myslenia można powiedzieć że kupując nowe auto każdy z was przepłacił skoro dwu letnie auto można kupic powiedzmy za połowe ceny.
                  Każdy niech patrzy na swoją kieszeń i kupuje to na co ma ochotę

P.S. ludzie kupujący fury po 500kzł tez przepłacają bo po roku to auto jest już warte 300kzł :P I co :?: :wink:
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

Oj tam, w samochodach różni ludzie mają różne priorytety... Jeden będzie mówił, że liczy sie przede wszystkim wielkość, a inny, że jakość... Zupełnie jak w seksie, gdzie tak naprawdę nie wiadomo, czy ważniejsza jest wielkość narzędzia, czy jakość, z jaką się to narzędzie wykorzystuje
                    Adam... Używam:
                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Ayu
                      RS
                      • 2009
                      • 4154

piramida, daj spokój, Ty wrzuciłeś w auto sumkę X PLNów której nigdy nie odzyskasz przy sprzedaży to już całkiem szalony jesteś i w ogóle każdy mod jest bez sensu idąc tokiem rozumowania niektórych :szeroki_usmiech

Jak ktoś nie widzi różnicy między Golfem VI a O II FL - jego sprawa ale pewnie tez nie widzi różnicy pomiędzy nimi :

Komentarz

• BADYL
                        RS
                        • 2011
                        • 2396
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

O gustach się się nie dyskutuje jednemu się podoba to drugiemu co innego i LUDZISKA mamy do tego prawo :!: :P więc jeżeli ktoś kupuję polo za 70koła (dobrze wyposażoną) inny kupuje audi A1 za 100tys bo poprostu takie auto mu się podoba to dlaczego musimy udowadniać na siłe, że robi źle :shock: :?: :idea: Mnie sobiście podobają się na dzień dzisiejszy auta w nadwoziu kombi oraz hatchack (sedan zbyt stateczny-limunyzowaty) a octa (za pieniądze jakie posiadałem) była dla mnie poprostu idealna Kazdy kupuję auto pod siebie i na to na co go stać...

Na chwilę obecną może nie ale jeżeli zrealizuję wszystkie pryiorytety to na ostatniej pozycji listy będzie zakup nowego auta i może w przyszłości go zrealizuję :szeroki_usmiech Pewnie będzie to za jakiś czas, a co za tym idzie na rynku (polskim) królować będzie octavia III więc wybór pewnie padnie na nią :wink: marzy mnie się kombi z napędem 4x4....może kiedyś gwiazdor przyniesie :diabelski_usmiech

Gdybym dziś miał kupować auto nowe za około 120tys (nie licząc upustów np. od kolegi danielcio :wink: )pewnie zdecydowałbym się na octavie kombi 4x4 1.8TSI wersja L&K + parę dodatków w tym "szyber"...i takim autem mógłbym śmigać długie lata Zaraz odezwie się rzesza ludzi w tym marlej108 (nie szukam zaczepki :P ), że jestem chory bo za taką kasę to bym miał superba lub inne auto...pozdrawiam :roll:
                        nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Tippo
                          L&K
                          • 2009
                          • 1349
                          • Octavia III (5E3)
                          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez piramida
                          a raz ktoś napisze że przepłaciłem etc... ale idąc tym tokiem myslenia można powiedzieć że kupując nowe auto każdy z was przepłacił skoro dwu letnie auto można kupic powiedzmy za połowe ceny.

Tylko skad brali by te uzywki, jakby nikt nowego nie kupil :P

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Panowie dyskusja nad problemem kupowania ubogich lub bogatych wersji oraz małych lub dużych aut za podobne pieniądze jest po prostu ... głupia i bezsensowna!!!
                            Każdy ma inny gust, kazdy potrzebuje czegoś innego, więc naprawdę dyskusja po co kupowac małe auto za duze pieniadze (a co to są duze pieniadze ?? bo dla jednego duze pieniadze, to 1000 zł a dla innego 1 mln zł) skoro za ta sama kwotę mozna kupić duże auto nie ma żadnego sensu !!
                            Odpowiedz na tak zadane pytanie jest jedna - bo mi się tak podoba, a to moje pieniadze i innym g... do tego
                            Czarny Elegance

Komentarz

• leszekmw
                              RS
                              • 2005
                              • 5356

Zamieszczone przez marlej108
                              ps. nawet z ciekawosci wlaczylem sobie konfigurator vw i .... Chryste Panie! tam sa ceny wziete TOTALNIE Z SUFITU :-) ))) np. najtanszy golf 5d w wersji trendline z silnikiem 80konnym 1.4 MPI kosztuje.... 61.160 zl i moze byc tylko bialy (jesli ktos nie chce doplacac haraczu za lakier) do tego trzeba dodac ten pakiet za 990 zl bo inaczej nawet nie bedzie mial radia... to wychodzi 62.000 zl za Golfa z silnikiem 1.4 w najtanszej wersji.... z niewiele gorszym wyposazeniem z tym samym silnikiem O2 Tour wyszla mi (odejmuje cene lakieru czarnego) 43.000 zl.... czyli golfina drozsza o 19.000 zl!!!!!!
                              no ale cały czas chodzi o lepsze wersje a nie golasy , już pisałem :roll: .
                              dlatego że skoda miała takiego toura to pewnie dlatego już go niema .to była faktycznie duża różnica. a ci co go kupili powinni się cieszyć , to fakt bo jak komuś niepotrzebna odrobina przyjemności i lepszy silnik to tour był doskonały wręcz , jeżeli chodzi o relację cena/jakość.
                              marlej chciałes kupić sobie tanie nowe auto , i Ci się to udało , ale nie mierz wszystkich swoja miarą . niektórzy chcą mieć coś lepszego

i chyba tylko dlatego potem jestescie tacy namolni w wychwalaniu niebotycznej jakosci tych aut..
                              ale tu nikt tego nie robi . nikt niebotycznie nie wychwala , stwierdzane sa fakty które są również potwierdzane przez osoby które takiego auta nie mają. poza tym chyba cały czas zapominasz że ja mam obydwa te auta i mam bezpośrednie porównanie.

Tak sie tylko zastanawiam - po co w takim razie jestescie na tym forum???? TO FORUM SKODY, a nie VW....
                              a to już jest kolego trochę niegrzeczne..

Zamieszczone przez Big
                              Moją sympatię, to chyba powinno wystarczyć
                              moją też ma, to dobre auto , brakuje mu tylko tego czegoś co jest w vw - komfortu.
                              jak komuś sie chce to niech poszuka sobie moich wypowiedzi z przed rok, dwóch , trzech - wtedy jeszcze nie miałem golfa i porównywałem pod względem komfortu O2 do innych , czasami dość leciwych aut.

Zamieszczone przez piramida
                              marlej108, Widzę że cię coś boli,
                              ja też to widzę , i nawet wiem co.. :diabelski_usmiech

jeżeli ktoś chce to niech nie porównuje do golfa trendlina toura tylko minta . to chyba bardziej sprawiedliwe?
                              no właśnie posiedziałem i tak licząc w pamięci to mi wyszło że żeby mint dorównał trendlnowi to trzeba by dopłacić ok7tyś zł , a i tak nie miało by się dupogrzania na przykład. cena minta wyjściowa 55499zł - , trendlina 61600zł +990zł za pakiet.
                              i co teraz powiecie ? nie chce mi się liczyć co by było jakby ambitiona porównać do trendlina..

reasumując poczekajmy na wyliczenia kolegi mudito79 .
                              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                              GVI 1.4TSI
                              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• arkan
                                Drive
                                • 2011
                                • 89

Tak sobie myślę, że może niepotrzebnie wspominałem o kwocie jaką wydałem na Polo :wink:
                                Jak niektórzy koledzy zauważyli to moje pieniądze i moja sprawa na co wydaję. Samochód kupiłem na max. 4-5 lat (jest to 2-gi nowy jaki kupiłem), a służy mi na dojazdy do pracy ok. 14 km w jedna stronę (jeżdżę sam) i dla mnie to jest alternatywa dla busów czy komunikacji miejskiej.
                                Na razie jesteśmy rodziną 2 osobową, a żonka ma służbową Astrę IV więc większe auto też się w domu znajduje
                                A na forum Oktavii chętnie wchodzę, bo moim pierwszym autkiem była Octa II z 2007 roku
                                Golf VII TDI Variant

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9935
                                  • Ford

arkan, kupiłeś auto które Tobie odpowadało. Ja za 70kzł z pewnością nie kupiłbym Polo, bo byłoby dla mnie zbyt małe. Ale skoro Tobie taka wielkość i wyposażenie odpowiada, to ja w pełni popieram Twój wybór.
                                  Adam... Używam:
                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• soszek81
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1245

Zamieszczone przez BADYL

Gdybym dziś miał kupować auto nowe za około 120tys (nie licząc upustów np. od kolegi danielcio :wink: )pewnie zdecydowałbym się na octavie kombi 4x4 1.8TSI wersja L&K + parę dodatków w tym "szyber"...i takim autem mógłbym śmigać długie lata Zaraz odezwie się rzesza ludzi w tym marlej108 (nie szukam zaczepki :P ), że jestem chory bo za taką kasę to bym miał superba lub inne auto...pozdrawiam :roll:

To są gusta

Z nudów przeglądałem strony różnych marek.

I tak - dla żony na miasto i okolice - Panda - teraz nawet można doposażyć w salonie w LPG + konkretne upusty. Całość za 30k, może ciut więcej zależnie od wyposażenia.

Dla całej rodziny - padło na Saaba 9-3 kombi. :szeroki_usmiech (choć fanem nie jestem). Konkretną wersję można mieć za 106k. Czyli taniej niż Superby i Passaty.

Oczywiście bez negocjacji.

Reszta to kwestia gustu i zasobności portfela/banku.

Pozdrawiam.

PS - jak dobrze że jeszcze kilka lat muszę się kulać O1 :diabelski_usmiech
                                    Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                    Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• pgolik
                                      Drive
                                      • 2011
                                      • 96
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez marektbg
                                      Nigdy nie słyszałem żeby ktoś na ulicy na przykład się zachwycał Skodą, a struclami typu Golf 4 nastolatkowie zachwycają się często
                                      Skoda - marka dla ludzi, których nie obchodzą opinie nastolatków na ulicy :P
                                      A z cenami lepiej wyposażonych modeli - cennikowo VW wygląda lepiej, ale u Skody (np. w "naszych" dealerów) można liczyć na lepsze zniżki. Wiem, bo właśnie kupuję i porównywałem OIIFL Elegance z paroma dodatkami z Golfem Variantem Highline (ktorego też chciałem trochę doposażyć). I OII zdecydowanie wygrała cenowo, choć oficjalne konfiguratory mówiły co innego.

Komentarz

• leszekmw
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 5356

Zamieszczone przez pgolik
                                        I OII zdecydowanie wygrała cenowo, choć oficjalne konfiguratory mówiły co innego.
                                        no , w końcu jakieś świeże info na temat ceny O2 . to powiedz co dołożyłeś i zdradź cenę .
                                        mam nadzieję ze nie będzie za bardzo wypaczona z racji wyprzedaży..
                                        GVI 1.4TSI
                                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• pgolik
                                          Drive
                                          • 2011
                                          • 96
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez leszekmw
                                          no , w końcu jakieś świeże info na temat ceny O2 . to powiedz co dołożyłeś i zdradź cenę .
                                          mam nadzieję ze nie będzie za bardzo wypaczona z racji wyprzedaży..
                                          Nie wiem, czy kolega danielcio chciałby, żeby tak publicznie na forum jego oferty podawać, nie widziałem żeby inni tak robili. Napisz do niego PW, to zostaniesz mile zaskoczony ofertą.
                                          Ale tak w dużym przybliżeniu, za cenę w okolicach GVI Var. z 1.4TSI 122KM i tylko (niezbędnym IMHO) pakietem 990 mam 1.8TSI kombi, metallic, pakiet biznes, alarm, i "drobiazgi" typu HHC, light assistant, cornery, siatka oddzielająca bagażnik + rozszerzona gwarancja na 4 lata. Wyprzedaż w tym przypadku raczej nie robi różnicy (auto MY2012 i zamawiane a nie z placu).
                                          Skoda wygrywa w tym zestawieniu silnikiem, gwarancją i dodatkami - lepsze radio, GSM, i wszystkie te drobiazgi, które u VW kosztują więcej (głupia siatka bagażnika to 1000PLN, doposażenie do GSM też da po kieszeni - nie mają odpowiednika pakietu biznes).
                                          Na korzyść VW - lepsze materiały wnętrza i wyciszenie, na korzyść Skody - silnik, późniejsze koszty utrzymania i (dla mnie, to oczywiście bardzo subiektywne) - wizerunek marki i wygląd. Ale główny czynnik decyzyjny to był 1.8TSI, którego w Golfie w ogóle nie ma (jest tylko 1.4 160KM, z którym bywały problemy). Przy z grubsza porównywalnym "wypasie" i technologii masz 1.4TSI vs. 1.8TSI. Z dilerami VW też próbowałem rozmawiać o zniżkach, ale mnie wyśmiali - ogólnie sprawiali wrażenie, jakby mi łaskę robili samym faktem, że mnie raczyli wpuścić do "salonu".

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez hotrain
                                            piramida, daj spokój, Ty wrzuciłeś w auto sumkę X PLNów której nigdy nie odzyskasz przy sprzedaży to już całkiem szalony jesteś i w ogóle każdy mod jest bez sensu idąc tokiem rozumowania niektórych :szeroki_usmiech

Jak ktoś nie widzi różnicy między Golfem VI a O II FL - jego sprawa ale pewnie tez nie widzi różnicy pomiędzy nimi :
                                            Obrazek Obrazek
                                            hehe, nigdy nie pisałem że jestem normalny :diabelski_usmiech dlatego nie płacze nad każdą złotówką wydaną na auto, może sie za chwile okazać że w auto pojdzie jeszcze z 50kzł i jakoś mnie to nie przeraża a że nadal to będzie "tylko" skoda to cóż.... :diabelski_usmiech
                                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• leszekmw
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 5356

pgolik, no to tutaj nie porównamy faktycznie za bardzo .. . może ktoś kupił sobie ostatnio eleganca 1,4...

Zamieszczone przez pgolik
                                              Z dilerami VW też próbowałem rozmawiać o zniżkach, ale mnie wyśmiali
                                              no to dziwne.. , ja nie miałem większych problemów jak kupowałem . 6% bez proszenia, pewnie gdzieś mam jeszcze oferty.
                                              tak jak pisąłem kiedyś gdy policzyłem ile by kosztowała O2 w elegancie 1.4 żeby dorównała do ceny golfa z identycznym wypasem to mi jakoś dużo wyszło , sama alcantara parę tyś . no w O2 musimy wziąść tapicerkę duo - 4tyś /będzie sprawiedliwie/
                                              hmm jak znajdę czas to chyba napisże po kolei jakie mam wyposażenie w golfie i elementy za które trzeba dopłacić w skodzie i podam wam cenę ile mnie kosztował..
                                              GVI 1.4TSI
                                              LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Big
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6389

hmm jak znajdę czas to chyba napisże po kolei jakie mam wyposażenie w golfie i elementy za które trzeba dopłacić w skodzie i podam wam cenę ile mnie kosztował..
                                                Leszek na Boga co ci sie stało ??!!! znaczek VW ci sie objawił czy co ? Weź idz do tego swojego Golfa oświadcz się mu weź z nim ślub, albo cokolwiek innego i nie zadręczaj nas już tym autem !!
                                                Z twoich wypowiedzi już się dowiedzieliśmy, że Octavia II przy Golfie VI to popierdułka, złom, auto bez komfortu (choc ma te sama płytę podłogową i takie samo zawieszenie o tej samej charakterystyce co ten twoj wspaniały Golf), drogie, ubogie, a wersja elegance ma w wyposażeniu tylko to co inni dają teraz w podstawie.
                                                Może juz wstarczy tego spuszczania (przepraszam za słowo ale oddaje ono najlepiej to co ty ostatnio wyprawiasz) nad Golfem. Napradę nie przepadam za VW szczególnie za Golfem, ale ty swoimi pieśniami pochwalnymi nad tym modelem jeszcze bardziej mi go obrzydziłeś, a nie sądziłem, że to jest możliwe.

Nie wiem jak inni ale mnie naprawdę nie obchodzi co masz w wyposażeniu tego Golfa ile za niego zapłaciłeś itd. itp. Ten model po prostu może dla mnie nie istnieć.
                                                Sorry ze tak ostro, ale naprawdę zastanów sie nad swoimi ostatnimi tu wypowiedziami, bo niedługo każdy na całej Kuli Ziemskiej będize wiedział, że Leszek z Lublina kupił sobie Golfa VI z takim to, a takim wyposażniem i zapłacił za niego tyle to, a tyle.
                                                P.S.
                                                To jest forum miłośników Skody Octavii a nie vw Golfa.
                                                Czarny Elegance

Komentarz

• pgolik
                                                  Drive
                                                  • 2011
                                                  • 96
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

, ja nie miałem większych problemów jak kupowałem . 6% bez proszenia, pewnie gdzieś mam jeszcze oferty.
                                                  tak jak pisąłem kiedyś gdy policzyłem ile by kosztowała O2 w elegancie 1.4 żeby dorównała do ceny golfa z identycznym wypasem to mi jakoś dużo wyszło , sama alcantara parę tyś . no w O2 musimy wziąść tapicerkę duo - 4tyś /będzie sprawiedliwie/
                                                  Na zwykłego GVI zniżki by były, ale na Varia(n)ta nie chcieli (i tak mają kolejkę chętnych, jak twierdzą).
                                                  I ewidentnie chodzi o różne priorytety. Mnie np. kwestia materiału tapicerki nawet niespecjalnie interesowała (jedyne kryterium - ma się łatwo czyścić ze śladów działalności potomstwa), za to podliczyłem sobie, ile u VW musiałbym dać za wyposażenie o funkcjonalności pakietu biznes. Każdy szuka czego innego, dla każdego więc się na rynku coś znajdzie - dla jednego Skoda, dla innego VW. Dla jednego znaczek Skody na masce będzie minusem, dla innego - wręcz przeciwnie (bo nie chce samochodu rzucającego się w oczy), itp.

Komentarz

• kabanos
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 4544
                                                    • Octavia I combi (1U5)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Powiem tak. Co nowe, to nowe, chociaż są od tego odstępstwa. Mój kolega kupił 5 lat temu nową Pandę. Wszyscy się z niego śmiali, że tyle kasy w takie pudło wywalił, ale jeździ nią już 5 rok bez awarii, tylko wymiany eksploatacyjne. W marcu b.r. inny kolega zakupiła Passata kombi 2.0 TDI z DSG z 2007 roku. Od tego czasu wymienił silnik, bo się wał korbowy wysypał, zregenerował turbo, zregenerował pompowtryski, powymieniał trochę pierdółek. Za to wszystko zapłacił coś ponad 20k zł. Po tym czasie jego zdanie na temat Passata jest mniej więcej takie że: "tylko DSG w tym aucie się udało" i że "nigdy więcej VW".

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

Pracuję...